Raadkamer uitgesteld in zaak cannabisplantage

Redactie KW

De voorzitter van de raadkamer in Ieper heeft dinsdagmorgen geen uitspraak gedaan over de verlenging van de aanhouding van zes verdachten in het dossier rond een grote cannabisplantage in Zandvoorde. De zitting werd uitgesteld naar vrijdag 12 juni. De aanleiding was het ontbreken van een stuk in het gerechtelijke dossier.

Eén van de advocaten die dinsdagmorgen naar Ieper afzakte, merkte tijdens de zitting van de raadkamer op dat het aanvankelijke proces-verbaal over een huiszoeking niet in het gerechtelijk dossier stak. De voorzitter van de raadkamer verzekerde de advocaten dat het bewuste stuk wel degelijk bestond en rechtsgeldig was afgeleverd.

Om de onderzoeksrechter toe te laten het bewuste stuk alsnog op te nemen in het dossier, en op die manier ook procedurefouten te vermijden, besliste de voorzitter om de zitting van de raadkamer uit te stellen naar vrijdag 12 juni. Dan moeten de zes verdachten nog eens vanuit diverse gevangenissen naar Ieper worden overgebracht, moeten de advocaten terugkeren en moet ook de tolk opnieuw aanwezig zijn die dinsdagmorgen was gevorderd.

Vorige week ontdekte de politie in Zandvoorde één van de grootste cannabisplantages ooit. In de boerderij vonden ze een kwekerij die de grootte heeft van een half voetbalveld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier