Raadkamer stelt dossier schriftvervalsing Meense burgemeester uit

© GF
Redactie KW

De raadkamer van Kortrijk heeft beslist om de zaak van schriftvervalsing tegen de Meense burgemeester Gilbert Bossuyt uit te stellen tot 17 april. Dan wordt opnieuw bekeken of er redenen zijn om de burgemeester naar de correctionele rechtbank te verwijzen.

Het gerecht wil in afwachting het dossier van schriftvervalsing eerst koppelen en dat van de klacht, die de burgemeester indiende tegen de stadssecretaris.

De zaak gaat terug tot oktober 2008. Het schepencollege van Menen moest beslissen al dan niet in beroep te gaan bij de toenmalige minister van Ruimtelijke Ordening tegen de beslissing van de deputatie, die wel een vergunning afleverde voor de bouw van 32 nieuwe serviceflats in Huize ter Walle en hiermee inging tegen het ongunstig advies van het stadsbestuur.

Woord tegen woord

Drie CD&V-schepenen wilden niet in beroep gaan, de drie SP.A-schepenen en de burgemeester wel. De discussie gaat erover of er gestemd werd toen iedereen aanwezig was. De burgemeester zegt van wel en liet dit door een SP.A-schepen notuleren. De CD&V-schepenen beweren het tegendeel.

De stadssecretaris deelde de visie van deze schepenen en weigerde te notuleren. De burgemeester diende daarom klacht in tegen de secretaris.

Oppositieraadslid Alain Dumont (Nieuw) kwam het incident te weten en diende klacht voor schriftvervalsing in bij de gouverneur. De gouverneur speelde die door aan het gerecht.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier