Raadkamer Kortrijk maakt dossier 2 Fransmannen over aan KI in Gent

Redactie KW

De raadkamer van Kortrijk heeft vrijdag het dossier van twee Fransen, die verdacht worden van moord in Kortrijk, overgemaakt aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in Gent. Die beslist later over een eventuele doorverwijzing naar het hof van assisen.

Een meteropnemer van Eandis trof op 15 november 2010 het stoffelijk overschot van een jonge Marokkaanse vrouw aan in een leegstaande woning in Kortrijk. Uit de autopsie bleek dat de vrouw zo’n dertig hamerslagen op het hoofd incasseerde.

De moord leek een mysterie, maar daar kwam verandering in toen de vriend van het slachtoffer een week later naar de politie stapte. De man vertelde dat hij op 13 november het levenloze lichaam van zijn vriendin, de 21-jarige Fatiha L., had gevonden en dat hij in paniek was weggerend. Hij gaf de politie ook de gsm-nummers van twee mannen van wie hij vermoedde dat ze iets met de moord te maken hadden.

Lesje leren

Korte tijd later werden de 36-jarige F.V. en de 26-jarige M.L., allebei uit Frankrijk, aangehouden op verdenking van moord. Het duo was naar Kortrijk gekomen om de partner van het slachtoffer, hun dealer, een lesje te leren. Zijn afwezigheid betaalde Fatiha L. met de dood.

Vermoedelijk moeten de mannen zich later verantwoorden voor het hof van assisen in Brugge. Daarover moet de KI in Gent beslissen. Aanvankelijk werden nog twee andere mensen gelinkt aan het dossier, maar zij werden buiten vervolging gesteld.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier