Raadkamer Kortrijk houdt echtgenote van Fransman Alderweireld in de cel in prostitutiezaak

Redactie KW

De echtgenote en een medewerker van de Franse pooier Dominique Alderweireld (62) uit Doornik blijven in de cel op verdenking van prostitutie, mensenhandel en bendevorming. Dat besliste de Kortrijkse raadkamer vrijdag.

Beatrice L. en Guy D. vlogen begin oktober samen met Alderweireld en een tweede medewerker in de cel na zeventien huiszoekingen, onder meer in bars in Kuurne, Ronse, Doornik. Twee weken geleden besliste de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent de aanhouding van Alderweireld en een tweede medewerker met een maand te verlengen.

De advocaat van Alderweirelds echtgenote Beatrice L. vroeg vrijdag haar vrijlating, eventueel op borgtocht, maar daar ging de raadkamer niet op in, onder meer omdat er nog onderzoeken nodig zijn en het gevaar dreigt dat de protagonisten hun verklaringen op elkaar afstemmen.

Het onderzoek gebeurt in samenwerking met het Franse gerecht. In Frankrijk werden de eigenaar, directeur en pr-manager van het Carltonhotel, een bedrijfsleider en een politiecommissaris al achter de tralies gezet. Onder meer voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn (DSK) zou regelmatig een beroep hebben gedaan op het Frans-Belgische prostitutienetwerk om meisjes te bestellen.

De Belgische advocaten van de vier verdachten die door het Kortrijkse gerecht zijn aangehouden, verwonderen zich steeds meer over de link met Frankrijk. In het Belgische dossier is daar volgens hen niets van terug te vinden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier