Raadkamer Ieper stelt beslissing in hoofddossier drugsboer Lagrou uit

© BELGA
Redactie KW

De Ieperse raadkamer heeft vrijdag geen beslissing genomen in het hoofddossier rond cannabisboer Patrick Lagrou uit Zandvoorde. De verdediging vroeg bijkomende onderzoeksdaden, waardoor de zaak werd uitgesteld.

De raadkamer van Ieper zou zich vrijdag buigen over het grote drugsdossier rond Patrick Lagrou, waarbij in 2009 de grootste cannabisplantage in ons land werd ontdekt. In totaal werden daarbij zes mensen opgepakt, onder wie de vrouw van Lagrou. Later werden de zes betrokkenen vrijgelaten nadat de verdediging had opgemerkt dat de huiszoekingen niet geldig waren. De verdediging wou het dossier nietig laten verklaren, maar dat lukte niet.

Witwaspraktijken

De Ieperse raadkamer moet nu over het verder verloop van het dossier beslissen, maar de advocaten van Lagrou legden een verzoekschrift neer met een vraag voor bijkomend onderzoek. De raadkamer zal zich dus pas later kunnen uitspreken over een verwijzing naar de correctionele rechtbank. Ook in de affaire rond witwaspraktijken bij Lagrou, waarmee alles eigenlijk van start ging, is er nog geen uitspraak.

Ondertussen zit Lagrou opnieuw achter de tralies, nadat op zijn boerderij een nieuwe, weliswaar veel kleinere, plantage werd ontdekt.

(BS/ Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier