Raadkamer handhaaft aanhouding van in Wervik opgepakte dieven

Redactie KW

De raadkamer van Ieper verlengt de aanhouding van twee mannen, die op 21 juni voor de onderzoeksrechter werden geleid. De twee werden opgepakt in Wervik. Het gerecht vermoedt dat ze tot een inbrekersbende behoren.

In de nacht van 20 op 21 juni merkte een patrouille van de politiezone Arro Ieper een verdacht voertuig op in de Lageweg in de industriezone in Wervik. Twee agenten hielden het voertuig tegen, waarna twee inzittenden in de grasberm doken.

Twee anderen zetten het op een lopen en bleven onvindbaar. In het voertuig werd inbrekersmateriaal aangetroffen, onder meer koevoeten. Het opgepakt duo verklaarde dat ze onderweg waren om flyers uit te delen, maar er werden er geen gevonden.

Volgens Ieperse parket waren de mannen van plan inbraken te plegen. De nachtwaker van Comfortluxe meldde diezelfde nacht dat er was ingebroken. Het bleef bij een poging. Diezelfde nacht werd ook ingebroken in ski-indoor Ice Mountain in Komen. Het viertal heeft zo goed als zeker nog andere feiten op zijn actief.

Volgens de parketwoordvoerder moest niet worden getalmd in deze zaak en is het aangewezen dat het parket behoorlijk streng optreedt. Onder meer in het kader van de strijd tegen de (grens)criminaliteit. (JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier