Raadkamer Brugge verlengt aanhouding moeder van man die eigen vrouw wurgde

Redactie KW

De 69-jarige vrouw uit Eernegem die beschuldigd wordt van mededaderschap aan de moord op haar schoondochter, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer van Brugge dinsdag beslist.

Haar zoon had begin maart, na een hevige discussie, zijn Nigeriaanse vriendin gewurgd in hun huis in Bredene. Daarna laadde hij haar lijk in de koffer van zijn auto en reed hij naar Noord-Frankrijk om het lichaam in de duinen te dumpen.

De man, die voor deze feiten in de gevangenis zat, verhing zich een paar weken later in zijn cel. Sindsdien is ook zijn moeder aangehouden. Volgens de raadkamer hielp de vrouw haar schoondochter vermoorden.

“Dit klopt niet”, zegt haar advocaat Marc Decraemer. “Op het moment van de moord was ze boven om de kinderen in bed te stoppen. Ze heeft het lijk wel in de auto helpen stoppen. Voor de rest is ze niet betrokken. Dat blijkt ook uit een test met de leugendetector.” In afwachting van de resultaten van een DNA-onderzoek, blijft de vrouw in de cel. Haar advocaat gaat in beroep. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier