Raad keurt gewijzigd RUP de Krekel definitief goed

Redactie KW

Veel wat bewoners van de Koning Albertstraat, de Leopold III-straat en de Leiestraat waren aanwezig in de raadzaal bij de unanieme goedkeuring van het gewijzigde Ruimtelijk Uitvoeringsplan Krekel.

Voor dit RUP waren er na het openbaar onderzoek 22 schriftelijke bezwaren of opmerkingen, meest uit de omgeving van het Huis Van Wonterghem. Het plan werd aangepast met een inperking van de perimeter voor het parkeren en het schrappen van de aslijn voor een garageweg in het bouwblok tussen de drie voornoemde straten. Die garageweg komt er nu niet, mee een gevolg van de waterproblematiek in de achtertuinen, waar de watertoets dient nagekeken. De op de zitting aanwezige bewoners Brecht Vanessche uit de Koning Albertstraat en Katrien Sturtewagen uit de Leiestraat waren tevreden met dit definitieve RUP.

Katrien: ” We kochten een huis aan de Leiestraat mee omwille van de grote tuin achter dit huis. Met de geplande garageweg was er een kans dat we daar een groot stuk van gingen verliezen en het minder rustig werd. Ik ben heel blij met de schrapping, want nu blijft onze grote tuin een grote en rustige tuin.” (JPDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier