Quick-Step en Silence-Lotto smullen van ‘Boontjes’-koeken van Bakker Jan

Redactie KW

Bakker Jan Dierickx Visschers ontwikkelde een voedzaam koekje dat ondertussen erg geliefd is in het profpeloton. „In de bakkerij noemen we ze Boontjes, omdat ze wat die vorm hebben en bestemd zijn voor renners.” Zowel Quick-Step als Silence-Lotto behoren tot de afnemers.

Het was Freddy Viaene, nu verzorger bij Silence-Lotto en vorig jaar nog bij Quick-Step die Bakker Jan Dierickx Visschers aansprak over een koekje voor de coureurs.

Gedroogde vruchten

De bakker die ook keepertrainer en scheidsrechter is, ging op zoek naar een recept voor een koekje dat de smaakpapillen van renners zou kunnen bekoren. En dat is er ondertussen.

„Mijn oudste dochter studeerde in Montpellier. Op een markt daar leerde ik gedroogde vruchten kennen. Daar hebben ze die in veel meer variëteiten dan hier bij ons. Met die gedroogde vruchten ging ik aan de slag. We maken een soort vulling die lekker smaakt. Er zitten natuurlijk ook veel suikers in. Naar wat wij horen zijn de renners erg te spreken over de koekjes. Ze hebben ook handige afmetingen, want ze mogen ook niet te groot zijn om onderweg mee te zeulen.”

Nog geen commercialisering

Zelf mochten wij er enkele proeven, maar aan commercialisering is Bakker Jan nu nog niet toe.
„We moeten dit wat tussen het andere werk doen en ze zijn behoorlijk arbeidsintensief. Bovendien zijn gedroogde vruchten niet goedkoop, dus zijn ook de koekjes prijzig. Maar nu ja, die rennersrepen zijn ook niet bepaald goedkoop.” (WVS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Izegem) van 10 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier