PZ Vlas beschikt vanaf nu over mobiele kantoren

Redactie KW

Sinds een goede week zijn drie combi’s van de politiezone Vlas uitgerust met een mobiel kantoor. Dubbel werk is vanaf nu daarom veel minder het geval.

“Tot voor kort moest een inspecteur een verklaring opschrijven en terug op het bureau uittikken en naar de betrokkene opsturen met de post”, aldus commissarissen Filip Devriendt en Kurt Volckaert. “Nu is dat niet meer het geval: de verklaring kan meteen getikt worden en dankzij de printer die aan boord is, krijgt de betrokkene het pv meteen mee.”

Dankzij het mobiele kantoor kan nu ook informatie opgevraagd worden vanuit de politionele databanken of de briefingtool Infocop. “Gegevens van personen of voertuigen kunnen we zo heel gemakkelijk opvragen”, aldus korpschef Stefaan Eeckhout. “Vroeger moesten we eerst contact opnemen met de dispatching.”

Politiezone Vlas is de eerste in het land die gebruik kan maken van dit systeem. Momenteel zijn er al drie combi’s mee uitgerust, de bedoeling is dat er uiteindelijk tien combi’s het systeem krijgen. (AXV)

PZ Vlas beschikt vanaf nu over mobiele kantoren

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier