PZ Tielt laat u crashen zonder gordel en rijden onder invloed

Redactie KW

Het nieuw centraal politiegebouw van de Politiezone Regio Tielt zet komende zaterdag 14 september de deuren wagenwijd open. Je kunt er ook proeven van een crash test simulator of een promillebril.

Het nieuwe politiegebouw is vrij te bezoeken, inclusief de cellen, het verhoorlokaal of de ruimte met het toestel voor vingerafdrukken. Je ziet er ook enkele opvallende politievoertuigen, zoals een sproeiwagen of een auto van de wegpolitie. Er is een demonstratie van een politiehond en het gevaar van de dodehoek bij een vrachtwagen wordt aangetoond.

Crash test simulator

En da’s nog niet alles: je kunt je fiets meebrengen en die gratis laten labelen, zodat de politie je gemakkelijk kan contacteren als je fiets ooit wordt gestolen en teruggevonden. Of je kunt plaatsnemen in een crash test simulator, gebouwd door het VTI van Tielt, waarin je de gevolgen merkt van het niet dragen van een veiligheidsgordel wanneer je plotseling een ongeval hebt.

Promillebril

Of voor wie op een goedkope manier kortstondig dronken wil zijn: test gerust even de promillebril, en merk wat de effecten zijn van rijden onder invloed… Iedereen doorloopt een klein behendigheidsparcours. Wie de bril draagt, zal moeten slalommen tussen een aantal kegels. Voor iemand die niet gedronken heeft, klinkt dit parcours saai. Niets is minder waar voor een dronken bestuurder. Hij zal problemen ondervinden vanaf de eerste kegel. Er zullen kegeltjes omver worden gelopen, hij zal aarzelen om een stap te zetten, een dubbel en wazig zicht ondervinden. Een hele opdracht dus voor een dronken bestuurder!

Alles vindt plaats in de Grote Hulststraat 6 in Tielt en dat van 11 tot 18 uur.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier