PZ Mira waarschuwt weer voor malafide asfalteerders in de regio

Redactie KW

Volgens de politie van de zone MIRA (o.a. Waregem, Zwevegem en Avelegem) duiken er in de streek, net als enkele jaren geleden, weer malafide asfalteerders op. De politie raadt aan niet op hun voorstellen in te gaan.

Enkele jaren terug waren een aantal inwoners van de zone MIRA het slachtoffer van oplichterspraktijken. Een Engelse bende van zogezegde asfalteerders kon voor een prikje uw oprit opnieuw aanleggen. Wanneer de slachtoffers op het aanbod ingingen, kwamen de werkmannen de oprit aanleggen met asfalt van zeer slechte kwaliteit. Daardoor moest de oprit nadien opnieuw worden aangelegd.

Centen

Nu is een dergelijke bende weer actief in de streek. De werklui zijn van allerhande nationaliteit en verplaatsen zich met oude kampeerwagens en een witte camionette met Britse nummerplaat. Nog dezelfde dag of ten laatste daags na het heraanleggen van de oprit komen ze om hun centen. Vaak vragen ze veel meer dan werd afgesproken en bieden ze geen factuur aan. Mensen die weigeren te betalen, worden bedreigd. De bende werd gesignaleerd in Nederland en via Limburg zijn ze de jongste tijd actief geweest in Oudenaarde. Mogelijk proberen ze ook hier hun slag te slaan.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier