PZ Mira krijgt er binnen de 3 jaar 16 politiemensen bij

Personeel en vakbonden waren niet welkom op de extra politieraad van 18 juli, maar kwamen wel massaal hun ongenoegen uiten aan het stadhuis van Waregem © Foto NDZ
Tom Van Houtte

Dat is gebleken uit een bijzonder overlegcomité tussen de vakbonden, de top van het korps en de voorzitter van de politieraad, de Waregemse burgemeester Kurt Vanryckeghem.

Leden van de politiezone Mira luidden de voorbije weken de alarmbel omdat ze vonden dat de werkdruk de spuigaten uitliep. Ook stelden ze een gebrek aan visie en ernstige interne communicatieproblemen aan de kaak. Men verweet korpschef Jean-Pierre Coudenys dat hij een erg negatief uitgevallen tevredenheidsonderzoek onder de medewerkers onder de radar hield. Enkele (vakbonds)leden drongen dan ook aan op een boycot van Waregem Koerse, maar sinds de extra politieraad van 18 juli was de onvrede al wat in de kiem gesmoord.

“Garanties geëist”

“Aangezien de vakbonden daar niet aanwezig mochten zijn, hebben wij aangedrongen op een bijzonder overlegcomité, waar we woensdagnamiddag spijkerharde garanties hebben geëist”, zegt Wesley Huysentruyt van NSPV. “Als alles wordt gerealiseerd wat ons werd beloofd, oogt de toekomst niet slecht.”

De vakbonden kregen te horen dat er binnen de drie jaar 16 politiemensen extra worden aangeworven, die vooral naar de onderbemande interventiedienst zullen doorstromen. “Ook werd ons verteld dat de plannen voor één groot politiegebouw vlakbij de Expresweg, waar nu al een aantal diensten huizen, tegen begin 2018 zullen worden geconcretiseerd en ook de communicatie binnen het korps wordt aangepakt”, aldus nog de vakbondsman.

Goede sfeer aan tafel

“De samenkomst is in een goeie sfeer verlopen”, zegt politieraadvoorziter Kurt Vanryckeghem (CD&V). “Het engagement om bijkomend personeel aan te werven is niet nieuw. In maart gingen we al op zoek naar vijf extra mensen. Zowel de gemeentebesturen van Waregem, Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn als Zwevegem engageren zich om de nodige fondsen daarvoor vrij te maken.”

“De site aan de Kabeljauw in Waregem hebben we al langer naar voren geschoven om bij te bouwen aan de bestaande politiediensten. Het is namelijk de ideale locatie, vlakbij het op- en afrittencomplex aan de E17 en de Anzegemseweg. De uitbreiding moet binnen de drie tot vier jaar een feit zijn.”

Vanryckeghem benadrukt nog dat het tevredenheidsonderzoek onder de medewerkers waar zoveel om te doen was er gekomen is op vraag van korpschef Coudenys zelf en dat het absoluut geen verplichtend karakter had. In elk geval: de politieaanwezigheid op Waregem Koerse eind van de maand is bij deze gevrijwaard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier