PZ Het Houtsche waarschuwt voor diefstallen uit bestelwagens

Redactie KW

De lokale politie Het Houtsche vestigt de aandacht op inbraken in bestelwagens, waarbij criminelen aan de haal gaan met kostbaar werkmateriaal. Deze week werden reeds 2 feiten gepleegd in de gemeente Beernem en 2 in de gemeente Oostkamp.

Bestelwagens van zelfstandigen bevatten vaak dure materialen en werktuigen. Na de werkdag worden de voertuigen langs de straat of op een oprit geparkeerd en al dan niet afgesloten achtergelaten. Handige criminelen maken gebruik van de invallende duisternis om hun slag te slaan, dit door de schuif – of achterdeur te forceren of een ruit te verbrijzelen.

Tips

De politie roept de zelfstandigen dan ook op om hun bestelwagen in een garage of op een andere veilige plaats te parkeren, kostbare voorwerpen mee te nemen naar binnen en de wagen zorgvuldig af te sluiten. Indien ze de bestelwagen op de oprit parkeren wordt hen aangeraden dat met de achterdeuren zo dicht mogelijk tegen een muur te doen zodat ze niet kunnen geopend worden. Volgens de politie is het ook handig om een inventaris van de serienummers, merk en type van de werktuigen bij te houden.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier