PVDA Kortrijk eist intrekking banenverlies stadspersoneel

Redactie KW

De PVDA Kortrijk is verontwaardigd over de beslissing van het Kortrijkse stadsbestuur om 104 banen of een achtste van het personeelsbestand weg te snijden bij de stadsdiensten.

“Is dat nu het beloofde “sociale beleid” waarmee de stadscoalitie hier uitpakt? Stenen en citymarketing gaan, net als in het verleden, duidelijk boven mensen”, zegt de PVDA. “Als PVDA kunnen we niet aanvaarden dat een openbaar bestuur tewerkstelling terugschroeft. Op dat vlak hebben de gemeenten immers een voorbeeldfunctie. Onvermijdelijk zal deze draconische maatregel zware gevolgen hebben voor de werkdruk van de overblijvende ambtenaren en de kwaliteit van de publieke dienstverlening”.

Betrokkenheid

“Een aantal premies worden ook verminderd of afgeschaft. Het is een trend die al in de vorige legislatuur is ingezet met het schrappen van bepaalde huisvestingspremies. De nieuwe coalitie besliste nu ook het bedrag van de geboortepremies te verlagen en de kadocheque voor 100-jarigen te schrappen. Het valt ons bovendien op dat deze beslissing ‘Quick’ is genomen zonder enige betrokkenheid van de Kortrijkse bevolking”. De PVDA eist de intrekking van deze asociale maatregel en zal alle acties steunen om de tewerkstelling en de publieke dienstverlening te verdedigen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier