Punch weigert bod Transics

Redactie KW

Zoals al een tijd in de lucht hing heeft Transics een bod uitgebracht op Punch Telematix. Telematix is net als Transics gespecialiseerd in de ontwikkeling van boordcomputers voor vrachtwagens. De bedrijven zijn buren op het Ieper Business Park. Donderdagmorgen liet Punch echter weten dat het het bod niet aanvaardt.

Wij zijn niet gedoemd om samen te werken”, zegt Transics-topman Walter Mastelinck. „Maar het zou zonde zijn om de meerwaarde van een samenwerking voorbij te laten gaan. We voeren al een tijdje oppervlakkige maar constructieve gesprekken. Het lijkt mij beter om in een commerciële markt de krachten te bundelen dan elkaar te beconcurreren. Het zou mij trouwens sterk verwonderen dat grotere spelers als TomTom of Qualcomm die studie niet deden.”

“Consolidatie op termijn wenselijk”

Donderdagmorgen liet Punch Telematix in een persmededling weten dat het het bod niet aanvaardt. „Maar we zijn er ons wel van bewust dat een consolidatie in de telematicasector op termijn wenselijk zou kunnen zijn”, klinkt het. „In dat verband willen we alle mogelijke scenario’s bekijken in zoverre die in het voordeel zijn van alle stakeholders : personeel, klanten, leveranciers en aandeelhouders.”

(dvdb/pjb voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 19 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier