Punch neemt een derde van Ieper Business Park in en verhuurt de andere modules

Redactie KW

Er is weer hoop voor de FLV-site. Op dinsdag 25 november raakte de verkoop van het Ieper Business Park aan Punch eindelijk rond en binnen het jaar zal het bedrijf een derde van de site bezetten. De overige modules wil Punch verhuren.

Vraag is of het bedrijf over de ‘punch’ beschikt om te realiseren wat zovelen niet gelukt is : van de spookvallei een bloeiend zakencentrum te maken.

Bod van 6,66 miljoen euro

Bijna een jaar nadat Punch International met een bod van 6,66 miljoen euro het Ieper Business Park kocht van de West-Vlaamse Intercommunale (WVI), is de verkoop helemaal afgerond. Op dinsdag 25 november werden de laatste handtekeningen bij de notaris gezet.

De raad van bestuur van Punch – een industriële groep geleid door Guido Dumarey, en onder meer actief in de grafische industrie (Punch Graphix), de markt van boordcomputers (Punch Telematix), de autosector (Punch Motive) en de vastgoedmarkt – moet de verhuizing nog goedkeuren, maar de directie staat alvast te trappelen om een (bescheiden) deel van haar activiteiten naar Ieper over te brengen.

“Onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling huisvesten”

„Op Ieper Business Park gaan we onze onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling huisvesten”, zegt financieel directeur Wim Deblauwe. „Op korte termijn zullen we ten hoogste een derde van de beschikbare kantoormodules (6 van de 18, red.) bezetten. Onze hoofdzetel verhuist van Sint-Martens-Latem naar Ieper.

De andere bedrijfsgebouwen op Ieper Business Park zullen we verhuren. We denken onder meer aan bedrijven met zetel in Brussel of Antwerpen die een West-Vlaamse poot willen oprichten en de vrije beroepen : advocatenkantoren, architectenbureaus en verzekeringsmakelaars.”

Huidige huurcontracten verlengen

Intussen lopen de gesprekken met de huidige huurders van bedrijfsmodules (Transics, CCV Cardfon, e-BO Enterprises en IMEC) en van het Aurisgebouw (Syntra West en VDAB). Bij Punch zien ze er geen graten in om de bestaande huurovereenkomsten te verlengen. (Pieter-Jan Breyne)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 5 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier