Psychiatrisch Ziekenhuis opent winkel met zelf gemaakte producten

Redactie KW

In het Psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper opent dinsdag “‘t één en ‘t ander”. Die winkel verkoopt producten die door psychiatrische patiënten gemaakt zijn in ergotherapeutische ateliers. Zij zullen de producten ook verkopen, de klanten bedienen en de winkel aankleden.

Annemie Lietaert: “Wij bieden een waaier aan van mooie, originele en handgemaakte artikelen tegen een leuke prijs. Het gaat hoofdzakelijk om keramiek, kaarsen, houtwerk, handgeschept papier, tuinproducten (zoals geraniums of groenten) volgens het seizoen en in de toekomst mogelijk ook keukenproducten (zoals gebak of confituur). Veel mensen kwamen al langer om een cadeautje uit de ateliers te kopen voor een speciale gelegenheid: een huwelijkskaars, een geboortekapstok, … De meerwaarde ligt hierin dat je ze kan laten personaliseren en dat er ook een heel verhaal van onze werking en over psychische kwetsbaarheid achter schuilgaat. Het is ‘een winkel met een boodschap’. Dat is een belangrijke reden waarom mensen komen. Niet uit medelijden, maar omdat ze achter onze werking en visie staan en ook omdat de producten degelijk en fijn afgewerkt zijn.”

De winkel aan de Poperingseweg 8 in Ieper is open vanaf 1 februari 2011, van dinsdag tot vrijdag, telkens van 13.30 tot 17.30 uur. Je kan er al kennis mee maken via de website. Klik hier

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier