Psychiatrisch onderzoek naar wurger

Redactie KW

De onderzoeksrechter in Brugge heeft een psychiater aangesteld die de geestesgesteldheid moet onderzoeken van de 87-jarige man die zaterdag in Oostende zijn zieke 77-jarige vrouw wurgde.

De man is voorlopig opgenomen in de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Pas maandag zal de onderzoeksrechter weten of de bejaarde man kan worden ondervraagd. Pas nadien volgt er een beslissing over zijn aanhouding.

In een appartementsgebouw in de Van Iseghemlaan in Oostende heeft de 87-jarige man vermoedelijk zijn partner van 77 jaar om het leven gebracht. Het levenloze lichaam van de vrouw, die terminaal ziek was, werd zaterdagochtend ontdekt.

Een thuisverpleegster die de vrouw kwam verzorgen, sloeg zaterdag alarm omdat de deur van het appartement op slot zat. De politie en brandweer van Oostende werden erbij geroepen. Ze konden de verwarde man van 87 ertoe bewegen om de deur te openen. De hulpdiensten troffen het lichaam van de overleden vrouw aan met een snoer rond de keel.

De bejaarde man werd naar het ziekenhuis overgebracht. Het parket van Brugge vermoedt dat hij zijn partner, die terminaal was, uit haar lijden wou verlossen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier