Psychiater moet brandstichter Kortrijks gerechtsgebouw onderzoeken

Redactie KW

De raadkamer van Kortrijk heeft vrijdagvoormiddag de aanhouding verlengd van de ex-politieman van 60 uit Harelbeke, die maandag brand stichtte in het oude gerechtsgebouw in Kortrijk. Een psychiater moet de man nu onderzoeken.

De man koestert volgens het parket van Kortrijk een wrok tegen de politie en het gerecht. Hij kampt ook met psychische problemen. De man trok maandag naar het oude gerechtsgebouw in Kortrijk. Tijdens de middagpauze, op een moment dat er vrij weinig mensen in het gebouw aanwezig waren, gebruikte hij brandversnellers om brand te stichten aan de deur van het kantoor van rechtbankvoorzitter Pierre Dujardin. Die was op dat moment in een vergadering met vier andere mensen.

aanhouding verlengd

Het gezelschap kon ontkomen via een zijdeur. Niemand raakte gewond, maar de materiële schade was wel aanzienlijk. Na een tip kwam de ex-agent als verdachte in het vizier. De man werd opgepakt en bekende de feiten. Hij verscheen vrijdag voor de raadkamer in Kortrijk, die zijn aanhouding met een maand verlengde.

(jv/belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier