Provincieraadslid Berlinda Willaert (SP.A) kondigt politiek afscheid aan

Redactie KW

Op de vooravond van het SP.A-congres van zondag 16 oktober heeft provincieraadslid Berlinda Willaert haar afscheid van de politiek aangekondigd. „Het werd steeds moeilijker om mijn job als directeur van het Koninklijk Atheneum Oostende te combineren met de vele verplichtingen die een provinciaal mandaat met zich meebrengt”, verklaart de Bredense haar afscheid.

Provincieraadslid Berlinda Willaert (SP.A) trekt eind 2012 definitief een streep onder haar politieke carrière, die begon in 1988. „In 1988 maakte ik voor het eerst mijn opwachting op de toen nog SP-lijst. Ik raakte net niet verkozen”, blikt Willaert. Dat lukte wel in 1994. Na drie maanden OCMW-raad werd ze bovendien getransfereerd naar de gemeenteraad. Daar zou ze zetelen tot de verkiezingen van 2000. In dat kiesjaar mocht ze van op een tweede plaats kandideren op de provincieraadlijst. In 2006 werd Willaert een tweede keer verkozen als provincieraadslid. “In 2005 was ik intussen directeur geworden van het Koninklijk Atheneum Oostende. Ik heb toen eerlijk gezegd al overwogen de politiek vaarwel te zeggen.”

Geenspijt

Toch beklaagt Willaert zich haar tweede provinciale mandaat niet. “Vooral de laatste zes jaar zijn op zijn minst boeiend en erg leerrijk geweest.” Niettemin wordt 2012 het laatste politieke jaar. “De tijd ontbreekt eenvoudigweg om een politiek mandaat op een aanvaardbare manier verder te zetten”, is Willaert eerlijk. „Directeur van een middelbare school, het is vandaag al meer dan een dagtaak. Als provincieraadslid ben je bovendien vaak onderweg.”

(MM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier