Provincieraad keurt steun aan Kunstenfestival Watou goed

Redactie KW

De samenwerkingsovereenkomst tussen de Provincie West-Vlaanderen, de stad Poperinge en de vzw Ku(n)st, voor de organisatie van het Kunstenfestival Watou, wordt met twee jaar verlengd. De provincieraad keurde de nieuwe overeenkomst goed in zijn zitting van donderdag 1 maart. De vzw ontvangt hierdoor elk jaar 75.000 euro provinciale steun.

Na de verhuizing van Gwy Mandelinck uit Watou, eind 2008, beslisten de Provincie, de stad en de vzw Ku(n)st om het jaarlijkse zomerfestival verder te zetten. De Provincie en de stad zorgden voor de basissubsidies (elk 75.000 euro per jaar), de vzw stond in voor de artistieke uitvoering en de realisatie van het nodige extra budget. Hiertoe werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de duur van vier jaar (2009-2012), met de afspraak na evaluatie de samenwerking al dan niet verder te zetten.

De nieuwe samenwerking loopt nu tot en met 2014. Enerzijds om het mogelijk te maken de edities van 2013 en 2014 in alle rust te kunnen voorbereiden. Anderzijds om de bestuursverantwoordelijken van de volgende legislatuur niet voor een te lange periode te binden door een beslissing. De voorbereiding van de editie 2012 is volop aan de gang. Het thema wordt ‘ontmoetingen’. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier