Provinciebestuur schiet Ronde van West-Vlaanderen op gang tijdens Trefpunt 2013

Redactie KW

In het provinciehuis Boeverbos vond op donderdag 13 juni Trefpunt West-Vlaanderen plaats, het jaarlijkse netwerkevenement van het provinciebestuur. Zoals gebruikelijk werd bij die gelegenheid het nieuwe jaarboek van de provincie voorgesteld, maar dit jaar was er een extraatje : de ‘Ronde van West-Vlaanderen’ werd op gang geschoten.

Eerste gedeputeerde Guido Decorte stelde het nieuwe jaarboek voor. Het werd compleet gerestyled, met een vierkanter formaat, minder pagina’s, kortere teksten en nog meer beeldmateriaal. Het kreeg ook een nieuwe titel : ‘Jaaroverzicht 2012’. Het boek is op 4.500 exemplaren gedrukt en wordt opgestuurd naar alle opinion leaders en partners van de provincie. Het brede publiek kan de digitale versie raadplegen op www.west-vlaanderen.be, of het boek afhalen in het provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge. Decorte onderstreepte ook nog dat communicatie en zichtbaarheid enorm belangrijk zijn voor de nieuwe beleidsploeg. “De interne staatshervorming biedt ons de kans om als provincie een scherper profiel aan te nemen, om keuzes te maken en om hierover duidelijk te communiceren”.

Tot slot van het officiële gedeelte van Trefpunt werd ook het startschot gegeven van de Ronde van West-Vlaanderen : een rondgang van de deputatie in het komende anderhalf jaar, naar alle 64 de West-Vlaamse gemeenten, met telkens een bezoek van twee uur. Om aan te geven wat de provincie als kennispartner kan betekenen voor de gemeenten, maar ook om naar hen te luisteren. Volkszanger Erik Wille uit Wingene vrolijkte daarna de receptie op in ware Tourstijl. (JRE)

Meer over de Ronde van West-Vlaanderen in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 21 juni 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier