Provinciebelastingen West-Vlaanderen worden enkel geïndexeerd

Redactie KW

Het West-Vlaamse provinciebestuur gaat de belastingen in 2009 niet verhogen. De tarieven van 2008 worden enkel geïndexeerd en afgerond. De schuldenlast van het provinciebestuur blijft dalen.

De algemene provinciebelasting komt daarmee op 18 euro voor alleenstaanden en 34 euro voor gezinnen. De minimumbelasting op bedrijfsruimte bedraagt volgend jaar 89 euro. De belasting op tweede verblijven zal 102 euro bedragen. De opcentiemen op de onroerende voorheffing blijft op 355 punten.

De begroting 2009 wordt volgens de deputatie in evenwicht neergelegd op een bedrag van 174 miljoen euro, waarvan 155 miljoen euro in het eigen dienstjaar. “Dat betekent dat de geraamde inkomsten zullen volstaan voor de geraamde uitgaven in het eigen dienstjaar. West-Vlaanderen is de enige provincie die daar momenteel in slaagt”, zegt gedeputeerde Jan Durnez.

Het aandeel schuld, of het jaarlijks terug te betalen bedrag aan leningen, is van 18 procent in 2003 gedaald tot 13,37 procent op heden. West-Vlaanderen kent daarmee na Limburg het laagste percentage in België. De provincie Limburg beheert echter geen wegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier