Provincie zoekt kandidaten voor Vrijwilligerstrofee 2012

Redactie KW

Met de trofee wil de provincie organisaties die met vrijwilligers werken, belonen.

De provincie West-Vlaanderen wil met de trofee verenigingen of organisaties die met vrijwilligers werken, bekronen voor de manier waarop ze met vrijwilligers omgaan.

De Provincie West-Vlaanderen start vanaf november 2011 haar zoektocht naar een winnaar van de ‘West-Vlaamse Vrijwilligerstrofee 2012’.

Met deze trofee wil het provinciebestuur een West-Vlaamse vereniging of organisatie die werkt met vrijwilligers bekronen voor de manier waarop zij met haar vrijwilligers omgaat.

Organisaties uit eender welke sector (jeugd, sport, cultuur, milieu, gemeente of OCMW …) kunnen tot en met 4 januari 2012 hun gemotiveerde kandidatuur indienen via de website www.west-vlaanderen.be/vrijwilligerswerk.

Basisvoorwaarde voor deelname is dat het gaat om een West-Vlaamse vrijwilligersorganisatie die voldoet aan alle wettelijke verplichtingen omtrent de rechten van vrijwilligers onder andere:

– het voldoende informeren van hun vrijwilligers

– hun vrijwilligers verzekeren voor het vrijwilligerswerk

– op een correcte manier omspringen met vergoedingen

– het respecteren van geheimhouding en privacy

Daarnaast zal de jury de kandidaat-organisaties beoordelen op de manier waarop zij zich in hun beleid, projecten of initiatieven gericht op hun eigen vrijwilligers onderscheiden.

Tijdens de Week van de Vrijwilliger, begin maart 2012, zal de Provincie West-Vlaanderen de derde vrijwilligerstrofee uitreiken. In 2011 ging ‘Tele-Onthaal West-Vlaanderen vzw’ aan de haal met de trofee.

(MD)

www.west-vlaanderen.be/vrijwilligerswerk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier