Provincie wil volgend jaar beslist weer een uniform anti-verdwaalsysteem aan de kust

Redactie KW

Op aansturing van provinciegouverneur Deacluwé wil de provincie volgend jaar kost wat kost weer een uniform anti-verdwaalsysteem aan onze kust. De gouverneur vroeg alvast aan de stad Blankenberge om zijn eigen concessieovereenkomst voor het huidige systeem met de anti-verdwaalarmbandjes op te zeggen.

Vele jaren waren de alombekende verdwaalpalen een zekerheid aan onze kust. Maar dit jaar ging het bedrijf dat ze plaatste hiervoor plots veel meer geld vragen aan de kustgemeenten, en die zagen dat niet allemaal zo zitten. Een aantal haakten af, en Blankenberge ontwikkelde een eigen systeem met armbandjes.

Een verdeeld beeld dus aan onze kust, en ook minder veiligheid. Dat zag de provinciegouverneur niet graag gebeuren en dus riep hij op 26 september al een eerste overleg bijeen. “Daar bleek een brede consensus om in de toekomst opnieuw naar een uniform en transparant systeem te gaan”, antwoordde gedeputeerde Franky De Block (SP.A) op een mondelinge vraag van Nick Verwimp (N-VA) in de provincieraad. “Maximale veiligheid is de eerste vereiste, maximale efficiënte de tweede. Op 18 november is er opnieuw overleg, maar het is nu al duidelijk dat we naar een systeem moeten dat minstens kostendekkend is. Met andere woorden : dat de privé-sector gerust betrokken kan worden in de uitrol ervan”. Wordt vervolgd dus. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier