Provincie wil recreatieve routes verbeteren en uitbreiden

Redactie KW

Het provinciebedrijf voor toerisme Westtoer heeft ambitieuze plannen om het aanbod van recreatieve routes in onze provincie nog te verbeteren én uit te breiden ! Dat staat in het nieuwe strategisch beleidsplan openluchtrecreatie. Een nieuwe kustwandelroute en de restyling van de toeristische autoroutes zijn maar een paar van de uitdagingen voor de komende jaren.

Op de fiets, te voet of te paard : in onze provincie zijn er tal van mogelijkheden om je vrije tijd buiten door te brengen ! En dat gebeurt ook massaal, zo blijkt uit het nieuwe beleidsplan openluchtrecreatie van Westtoer. West-Vlaanderen is nu al goed voor 6500 kilometer bewegwijzerde paden. Maar onder het motto dat alles beter kan, zijn er plannen om die nog uit te breiden. Westtoer wil ook op de nieuwe technologieën inspelen.

Verder wil Westtoer ook de toeristische autoroutes nieuw leven inblazen. Zoals de In Flanders Fields-route, in de aanloop naar de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. Nu is het ook nog een uitdaging om te zorgen dat de routes geen slachtoffer worden van hun eigen succes.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van FOCUS-WTV


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier