Provincie wil meer volk naar de markt

Redactie KW

De provincie, de marktkramers en 27 West-Vlaamse gemeentes slaan de handen in elkaar om de markten te promoten. Met een spaaractie willen ze het imago van de markt verbeteren en zo meer volk lokken. Want de markt brengt niet alleen een ruim aanbod van prijsvriendelijke producten, het is ook een sociaal gebeuren.

“Het is een promotieactie voor de wekelijkse markten,” zegt gedeputeerde Marleen Tyteca-Decraene. Omdat we vinden dat die heel belangrijk zijn als economisch gebeuren, omdat je een ruim assortiment krijgt, naast de buurtwinkel is dat een goeie aanvulling, zeker voor mensen die minder mobiel zijn en die terecht moeten in de onmiddellijke omgeving. En omdat het ook een sociaal gebeuren is, het is een netwerkmoment voor veel mensen die elkaar occasioneel tegenkomen en een babbeltje slaan.”

Tijdens de actie kunnen marktbezoekers aan de hand van een spaarkaart een winkeltas winnen. Het is voor het eerst dat provincie, gemeentes en de marktkramers samenwerken.

“Het was moeilijk, maar de gouverneur en de dienst van economie hebben hun best gedaan,” zegt Dirk Vandamme van de Onafhankelijke Orde van West-Vlaamse marktkramers. “Als wij een brief schrijven naar de gemeenten, is er altijd twijfel, maar als de gouverneur de gemeenten samenbrengt en zo met ons in contact komt is dat een betere manier van samenwerken.”

‘Ik lig goed in de markt’ loopt nog tot eind eind juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier