Provincie wil bovenloop IJzer recreatief opwaarderen

Redactie KW

De Provincie gaat in september 2012 van start met de aanleg van een nieuwe recreatieve fiets- en wandelverbinding tussen Roesbrugge, Stavele en Beveren-IJzer. Met de aanleg wil de Provincie de bovenloop van de IJzer recreatief op de kaart zetten.

In een 1ste fase wordt de verbinding tussen Roesbrugge en Stavele gerealiseerd. Daarna legt de nv Waterwegen en Zeekanaal een brug over de IJzer aan. De realisatie ervan wordt gepland in het voorjaar van 2013. De 3de fase – ook voor 2013 – omvat de aanleg van de verbinding tussen de brug en Beveren-IJzer. De aanleg van de 3e fase vormt een onderdeel voor het wandelnetwerk dat Westtoer volgend jaar wil realiseren, het vierde in de Westhoek. Dit wandelnetwerk betekent een eerste concrete stap om het gebied als recreatief bestemmingsgebied op de kaart te zetten.

De totale kostprijs wordt op 460.000 euro geraamd. De realisatie gebeurt in samenwerking met Westtoer, de gemeente Alveringem, de stad Poperinge, de VLM, Toerisme Vlaanderen en de nv Waterwegen en Zeekanaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier