Provincie West-Vlaanderen lanceert Actie Voor Starters en koopt nieuwe gebouwen aan

Redactie KW

De West-Vlaamse provincieraad heeft donderdagnamiddag haar goedkeuring gegeven voor de aankoop van panden in Kortrijk, Roeselare en Izegem om er projecten in te huisvesten die starters moet begeleiden bij de oprichting van een bedrijf. De aankoop past in de doorgedreven starterspolitiek van het West-Vlaamse provinciebestuur. Daarvoor wordt met hulp van Europa en Vlaanderen 15,5 miljoen euro vrijgemaakt.

In de nieuwe gebouwen zullen starters intensief op diverse vlakken worden begeleid. Dit gaat van de uitbouw van een netwerk van gemeentelijke KMO-loketten over het invoeren van een systeem van vormingscredits tot het ter beschikking stellen van kennis en expertise van de hogescholen. Bij de partners van het project behoren onder meer Voka, Unizo, Syntra West, het Ondernemerscentrum Kortrijk en de drie West-Vlaamse hogescholen.

In Kortrijk komt er een uitbreiding van het bestaande ondernemerscentrum in functie van specifieke incubatie van starters. In Roeselare koopt het provinciebestuur een deel van de Rodenbachsite voor 2,5 miljoen euro in samenwerking met RESOC Midden-West-Vlaanderen en het Roeselaarse stadsbestuur. Inspelend op de sterke sectoren in de regio wordt op de site een provinciaal Huis van de Voeding ingericht. In Izegem investeert het provinciebestuur twee miljoen euro in een tweede inbreiding van de site Boucherie.

Halfweg 2011 wil het provinciebestuur het netwerk operationeel hebben en beschikken over twaalf bijkomende faciliteiten gespreid over het hele grondgebied. Andere initiatieven voor starters worden opgestart in Lissewege (Brugge), Oostende, Diksmuide, Veurne, Ieper, Poperinge, Wervik, Waregem, Tielt en Wingene. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier