Provincie werkt aan definitieve oplossing voor de Nonnebossen in Zonnebeke

Redactie KW

“De provincie werkt aan een definitieve oplossing voor de problematiek van de weekendhuisjes in de Nonnebossen, en we zitten daarbij in de laatste rechte lijn”. Dat verklaarde gedeputeerde Patrick Van Gheluwe (SP.A) tijdens de provincieraad na een vraag van Carl Vereecke (Open VLD). In 2012 zou alles rond kunnen zijn.

De provincie is al een hele tijd bezig met het zoeken naar een stedenbouwkundige oplossing voor de vele weekendhuisjes in deze bossen, die in de meeste gevallen permanent worden bewoond. Ze kreeg van de Vlaamse overheid zelfs de uitdrukkelijke opdracht om voor het Vlaams Parlement een plenaire zitting voor te bereiden waarbij de kwestie definitief wordt geregeld.

“Dit is een moeilijk en ingewikkeld dossier, waarbij al meermaals werden geconfronteerd met nieuwe verrassingen die weer nieuwe stappen noodzaakten. Maar nu zitten we in de laatste rechte lijn. We toetsen nu alles nog eens af met onze advocaten, vooraleer ons voorstel voor te leggen aan het Vlaamse Parlement. In het najaar willen we dan een ruimtelijk uitvoeringsplan voorleggen aan de provincieraad, dat dan in het voorjaar 2012 definitief kan worden aangenomen”. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier