Provincie waar er het hardst gewerkt wordt is… niét West-Vlaanderen

Redactie KW

Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx, waarvan de resultaten dinsdag in Het Nieuwsblad staan.

Het personeelsdienstenbedrijf deed navraag bij werknemers in heel Vlaanderen. West-Vlamingen gaan er prat op dat zij de hardste werkers zijn, maar de parameters die SD Worx hanteerde, brengen toch een ander resultaat naar voor. En daaruit blijkt dat de mensen uit Vlaams-Brabant het hardst werken. Zo is het ziekteverzuim er het laagst in heel Vlaanderen. Per 100 werkdagen meldt een Vlaams-Brabantse werknemer zich gemiddeld 2,32 dagen ziek. De West-Vlaming komt daar met 2,33 dagen nog heel dicht achter op een tweede plaats.

Overuren

Minder goed scoren we als het gaat over het presteren van onbetaalde overuren. Ook daar spant Vlaams-Brabant de kroon met 43% van de ondervraagden, maar West-Vlaanderen bengelt er wel samen met Limburg onderaan met 30 procent. Ook als het rendement bekeken wordt, scoort West-Vlaanderen magertjes. In Vlaams-Brabant worden 79,8 procent van de mogelijk gepresteerde uren ook effectief uitgevoerd. In onze provincie is dat slecht 75,9 procent, daar doet enkel Limburg slechter.

Trouw

Het is evenwel niet allemaal slecht nieuws (voor de werkgevers), want wat betreft de trouw staat West-Vlaanderen wél helemaal bovenaan. 43% van de werknemers stapte nog nooit zelf op bij een bedrijf, waar dat in Limburg bijvoorbeeld 48% is. En twee op de drie ondervraagden uit West-Vlaanderen veranderden nog nooit van functie.

En nu weer vlug aan de slag, mensen!

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier