Provincie test elektrische wagens en wil eerste exemplaren eind dit jaar aankopen

Redactie KW

Voor de aanvang van de provincieraad maakten een aantal provincieraadsleden in het domein Boeverbos een testritje met een drietal elektrische wagens. Het provinciebestuur wil tegen het eind van het jaar enkele van die wagentjes aankopen om te gebruiken als poolwagen. In een latere fase wil de provincie ook de gemeentebesturen aanmoedigen om over te schakelen op elektrische voertuigen, die veel milieuvriendelijker zijn.

“Het is de bedoeling dat we met onze elektrische wagens vanuit Brugge de hele provincie kunnen doorkruisen”, verduidelijkt gedeputeerde Patrick Van Gheluwe (SP.A, hier op de foto met provincieraadslid Lies Laridon van CD&V). “Daarom zullen we in onze streekhuizen oplaadpunten voorzien. Het aantal chauffeurs dat met die wagens zal rijden zullen we beperkt houden en we zullen hen vragen een logboek bij te houden, zodat we het gebruik kunnen evalueren en een beleid kunnen ontwikkelen om geleidelijk aan verder te gaan in de overschakeling naar elektrisch”.

Het provinciebestuur wil voorts ook gaan voor elektrische fietsen. “We zullen het gebruik ervan aanmoedigen bij ons eigen personeel en we hebben aan Westtoer ook gevraagd een studie te maken omtrent de inplanting van oplaadpunten op het recreatieve fietsnetwerk”.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier