Provincie steunt opleiding fuifbuddies

Redactie KW

Op voorstel van gedeputeerde Gunter Pertry bevoegd voor cultuur en onderwijs, heeft het provinciebestuur van West-Vlaanderen vandaag het licht op groen gezet voor de ondersteuning van de opleiding tot fuifbuddies in Poperinge.

Op initiatief van de werkgroep Fuiven van de Stedelijke Jeugdraad, organiseert Stad Poperinge de opleiding tot Fuifbuddy. De opleiding Fuifbuddy geeft jongeren de kans om bij te leren over de organisatie van een fuif of evenement.

In de opleiding komen verschillende onderdelen aan bod. Zo is er een workshop rond conflicthantering waarin manieren aangereikt worden om te gaan met verbale agressie. De brandweer verzorgt een onderdeel rond de brandveiligheid van fuiflocaties en de politie schetst het wettelijk kader van een fuif, met hierbij aandacht voor de verantwoordelijkheid van de organisatie. Ook vanuit het centrum Geestelijke Gezondheidszorg wordt een workshop in elkaar gestoken over partydrugs en alcohol. Verder is er nog een workshop EHBO, met hierbij de nadruk op eerste hulp op fuiven. Als zesde element is er een workshop rond praktische organisatie van je fuif.

De opleiding is een samenwerking tussen Stad Poperinge en de Provincie West-Vlaanderen en is bedoeld voor alle jongeren van het arrondissement Ieper. De opleiding is opgedeeld in twee delen en vindt plaats op zaterdag 17 oktober en zaterdag 24 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier