Provincie - Revival van buurtwegen als wandelpaden

03/09/09 om 11:51 - Bijgewerkt om 11:51

Bron: Kw

Buurtwegen - ook 'trage wegen' genoemd - zijn kleine doorsteekjes tussen huizen of met gras en onkruid overgroeide paadjes waar nonkel auto niet welkom is. In Vlaanderen ligt er naar schatting 30.000 kilometer van dergelijke wegen en die krijgen nu weer meer aandacht. "De laatste jaren werd duidelijk een versnelling hoger geschakeld in het vrijmaken van buurtwegen", weet Steven Clays van vzw Trage Wegen. "Niks te vroeg. Als we in de toekomst nog willen genieten van verkeersveilige, aangename en korte verbindingen, dan valt er geen tijd te verliezen."

Buurtwegen als wandelpaden komen er niet zomaar. Vaak ligt een enthousiaste werkgroep of een geëngageerd gemeentebestuur aan de basis van een nieuw opengestelde trage weg. Vzw Trage Wegen biedt hen hulpmiddelen en wijst ook op de ligging van buurtwegen. "Wij vragen dat het hele netwerk aan buurtwegen opnieuw in kaart gebracht wordt en volgens een liefst zo fijnmazig mogelijk patroon opnieuw wordt opgebouwd", aldus Clays. "Daarvoor kijken we na...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!