Provincie overweegt strandbars toe te laten

Redactie KW

Het provinciebestuur overweegt om de verkoop van drank en eten, met bediening, op het strand op termijn toe te laten. In Knokke-Heist bestaan er al zulke bars op het strand, maar die zijn volgens het huidige provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan illegaal.

Stedenbouw West-Vlaanderen liet begin juni enkele terrassen verzegelen, een uitspraak in kortgeding verbrak die sluiting dan weer. Intussen maakte Blankenberge bekend dat ze vanaf volgend jaar ook drankverkoop op het strand wil toelaten. De provincie vindt nu dus ook dat strandterrassen moeten kunnen, maar dan wel gelimiteerd.

De discussie over bars zoals op het strand van Knokke duurt al enkele jaren. Een provinciaal ruimtelijk structuurplan verbiedt namelijk dat er op het strand drank en eten wordt verkocht, met bediening op terrassen. Raamverkoop, zonder bediening dus, mag wel. Blankenberge wil dat vanaf volgende zomer ook toelaten.

De provincie ziet intussen wel in dat terrassen mét bediening op het strand, zoals ook aan de stranden in onze buurlanden, een meerwaarde kunnen zijn voor het toerisme. En ovrweegt dan ook een aanpassing van het reglement, bevestigt gedeputeerde van toerisme Patrick Van Gheluwe.

Woensdag start de rechtszaak over de stranduitbatingen in Knokke-Heist.

(md)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier