Provincie mag geen premies meer geven in de cultuur- en welzijnssfeer

23/05/13 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:06

Bron: Kw

De provincie West-Vlaanderen mag vanaf 1 januari 2014 een heel aantal premies en subsidies niet meer uitkeren aan personen of organisaties. Dat is het gevolg van de interne staatshervorming, waarbij de provincies een groot deel van hun bevoegdheden verliezen in de zogenaamde 'persoonsgebonden materies'. Als gevolg daarvan neemt de Vlaamse overheid onze provincie bijna 8,5 miljoen af uit het provinciefonds, dat is bijna de helft van de jaarlijkse toelage.

Een en ander werd duidelijk nu het bestuursakkoord tussen de Vlaamse overheid en de provincie West-Vlaanderen rond is. Het geldt voor zes jaar : van 1 januari 2014 tot eind 2019. Vooral cultuur en welzijn worden getroffen, allebei bevoegdheden van Myriam Vanlerberghe. "Wij zijn voortaan niet meer bevoegd voor structurele ondersteuning van de welzijnssector, extra subsidies aan instellingen bovenop de Vlaamse toelage, en vooral : infrastructuursubsidies en de vele individuel...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!