Provincie maakt jongeren warm om veilig te fietsen

Redactie KW

De provincie is gestart met een nieuwe campagne om jongeren te sensibiliseren om veilig te fietsen in het verkeer en om hun fiets in orde te brengen. De slogan van de nieuwe campagne luidt ‘Hang het beest niet uit in het verkeer’. Ook de voorbije jaren werden campagnes opgezet en dat loont. Toch blijft actie voeren nodig. Vorig jaar waren er in West-Vlaanderen meer dan 1.400 fietsongevallen met gewonden en vielen er 17 doden.

In het Sint-Lodewijkscollege in Brugge komen heel wat leerlingen met de fiets naar school en vandaag worden ze getrakteerd op een gratis controle van hun fiets.

Vorig jaar waren er in onze provincie ruim 1.400 geregistreerde ongevallen met fietsers waarbij gewonden vielen. 17 West-Vlamingen lieten het leven op de fiets. Dat is één dodelijk slachtoffer om de drie weken. Campagne voeren blijft dus noodzakelijk.

Verkeersles

Met een spot op jongerenzender TMF en leuke prijzen hoopt de provincie om de jeugd warm te maken voor haar actie. Vanaf midden volgende maand zal de politie in heel de provincie fietsers uit het verkeer plukken. Wie hardleers is zal op woensdagmiddag een verkeersles moeten volgen. (ND)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier