Provincie maakt balans op van voorbije werkjaar

Redactie KW

Op de eerste dag van het werkjaar blikt de provincie traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar. Voor een aantal onder hen was het ook afscheid nemen. Gedeputeerden Dirk Defauw en Patrick Vangheluwe ijveren in oktober voor een mandaat in hun gemeente. Paul Breyne begint aan zijn laatste maand als gouverneur.

Alle personeelsleden van de provincie mogen op deze eerste werkdag nog wat bekomen van de voorbije feesten. De gedeputeerden maken de balans op van het afgelopen jaar. De interne staatshervorming komt daarbij vaak terug. “Dat is iets wat de komende maanden nog aan bod zal komen. Want ik kan mij niet inbeelden dat we naar de verkiezingen gaan als provincie, stad en gemeenten zonder een duidelijke taakomschrijving”, zegt gedeputeerde Dirk De Fauw. De taak van de provincie moet bepaald worden voor oktober 2012.

Marleen Titeca-Decraene neemt eind dit jaar afscheid van de politiek en wil achter de schermen werken. Dirk De fauw en Patrick Vangheluwe hopen op een mandaat in hun gemeente.

Afscheid van Paul Breyne

Het grootste afscheid volgt over een maand, dan moet de gouverneur Breyne officieel met pensioen. En dat is voor hem pijnlijk, figuurlijk, maar vandaag ook letterlijk. ” Ik ben van het podium gevallen op een spectaculaire manier. Ik had dat niet voorbereid, het stond niet in het scenario. Ik heb er een pijnlijke voet aan overgehouden”, zegt hij.

Provincie maakt balans op van voorbije werkjaar

Bekijk hier de reportage

(B.D.J./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier