Provincie lanceert campagne tegen gehoorschade bij jongeren

Redactie KW

Op woensdag 1 juni gaat de provincie West-Vlaanderen van start met de campagne ‘Wuk ?’ Met deze campagne wil ze de jongeren sensibiliseren over het gevaar op gehoorschade bij te lange blootstelling aan te luide muziek op festivals, fuiven of MP3-spelers. Voor het campagnebeeld werd samengewerkt met Freddy De Vadder.

Deze zomer gaat het Provinciebestuur de festivaltoer op om de boodschap tot bij de jongeren te brengen. Op een mobiele stand met een oldtimercaravan en een levensgrote Freddy De Vadder kunnen jongeren zich laten fotograferen met Freddy en zichzelf taggen op Facebook. Festivals die zullen worden aangedaan zijn o.m. Leffingeleuren, het Cactusfestival, Woosha, Kneistival, Zandrock en de Nachten van de Jukte.

In het najaar wil de Provincie de campagne doortrekken naar jeugdhuizen, fuiven en jongerencafés. Via Facebook zullen jongeren ook geregeld oordoppen en andere gadgets kunnen winnen. Vanaf 1 juni kan je terecht op www.facebook.com/wukzegje? of www.west-vlaanderen.be/wukzegjee?

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier