Provincie lanceert beiaardbrochure

Redactie KW

West-Vlaanderen heeft zijn jaarlijkse beiaardbrochure klaar. Die werd vrijdagavond in samenwerking met de stad Ieper gelanceerd. In de nieuwe brochure is er heel wat aandacht voor de Eerste Wereldoorlog.

Met 16 torenbeiaarden heeft West-Vlaanderen een rijk muziekpatrimonium, vandaar de jaarlijkse uitgave van de brochure waarmee de provincie een bijdrage wil leveren aan dit erfgoed. De brochure geeft een overzicht van alle West-Vlaamse beiaardconcerten tijdens de zomer van 2014. Sinds 2010 worden daar ook de concerten van zeven Noord-Franse beiaarden aan toegevoegd.

Wereldwijd verspreid

Voor de voorstelling was er een beiaardconcert waarin stukken werden gebracht uit de nieuwe partiturenbundel, gewijd aan de Memoriaalbeiaarden, opgericht naar aanleiding van WOI. Deze partiturenbundel werd eveneens uitgegeven door de provincie en wordt wereldwijd verspreid naar de beiaardiers.

De beiaardbrochure is gratis verkrijgbaar bij de toeristische diensten van de gemeenten met een beiaard, in alle kustgemeenten, het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis en bij de beiaardiers of de organisatoren van beiaardconcerten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier