Provincie houdt grootse internetveiling voor groepsaankoop gas en elektriciteit

Redactie KW

Enthousiast keurde de West-Vlaamse provincieraad op donderdag 26 mei de organisatie goed van een groepsaankoop van groene stroom en elektriciteit. Al wie dat wil kan meedoen aan de internetveiling die op 6 februari 2012 zal worden gehouden. Particulieren kunnen op die manier tot meer dan 200 euro per jaar besparen op hun energiefactuur.

De veiling op het internet zal worden geopend op 1 november. Wie intekent doet dit gratis en volledig vrijblijvend en hoeft pas te beslissen of hij al dan niet meedoet nadat de effectieve prijs is meegedeeld die op de veiling werd behaald. Hoe laag die zal zijn, hangt uiteraard in grote mate af van het aantal deelnemers aan de veiling en dus het aantal potentiële klanten voor de winnende aanbieder-energieleverancier. Bij een eerdere dergelijke veiling in Antwerpen waren er 28.000 deelnemers, waarvan een goeie 40 % naderhand ook aansloot bij de nieuwe leverancier. In Oost-Vlaanderen, waar momenteel zo’n veiling loopt, zit men nu al aan 22.000.

Het was CD&V-provincieraadslid Peter Warnez die het voorstel enkele maanden geleden lanceerde en ondertussen is door de diverse diensten van de provincie hard gewerkt om het dossier rond te krijgen. Ze zal de veiling evenveel niet zelf organiseren : Vijf potentiële hierin gespecialiseerde bedrijven zullen nu worden aangeschreven, waaruit er één zal worden gekozen. Als de veiling succesvol is, zal ze de provincie zelf niks kosten. Je hoeft ook niet echt West-Vlaming te zijn om te mogen intekenen. Bedrijven zijn evenwel uitgesloten, voor hen organiseert de POM groepsaankopen.

Geïnteresseerd of je wil je je nu al registreren ? Dat kan op www.samengaanwegroener.be

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier