Provincie geeft gemeenten suggesties voor komst woonwagenbewoners

Redactie KW

De West-Vlaamse gemeenten hebben van de West-Vlaamse provinciegouverneur een omzendbrief gekregen met daarin een aantal suggesties voor als er een grote groep woonwagenbewoners in hun gemeente neerstrijkt. De suggesties komen er na enkele problemen vorig jaar. Toen moest de gouverneur in Wingene zelf tussenkomen nadat een 250-tal woonwagens zich illegaal op een weide had geplaatst.

De gouverneur gaf meer uitleg over de omzendbrief tijdens de West-Vlaamse provincieraad. Volgens hem kunnen de gemeenten beter voorbereid zijn op de eventuele komst van dergelijke groepen. Meer dan enkele suggesties bevat de rondzendbrief echter niet.

Gedeputeerde Dirk De fauw (CD&V) beklemtoonde dat er intussen verder werk wordt gemaakt van de aanleg van vijf specifieke doortrekkersterreinen voor woonwagenbewoners. Die komen in de vier West-Vlaamse centrumsteden en in Ieper. Voorlopig beschikt enkel Kortrijk al over een dergelijk terrein. Financiële obstakels voor de aanleg worden door de provincie tot een minimum herleid.

Provincieraadslid Carl Verheecke (Open Vld) deed tijdens de provincieraad de suggestie om in West-Vlaanderen één terrein te voorzien waarnaar eventueel grote groepen verwezen kunnen worden.

(JV/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier