Provincie deelt gratis bloemenzaad uit voor de bijtjes

Redactie KW

Onze bijen stellen het vandaag niet zo goed. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur, denk maar aan de bestuiving. Eén van de oorzaken is het verdwijnen van bloemen met nectar in tuinen, bermen, weilanden en op akkers.

Om hieraan tegemoet te komen gaat de Provincie West-Vlaanderen opnieuw van start met de campagne ‘Laat het zoemen met bloemen’. Daarbij verdeelt ze vanaf 1 maart gratis proefzakjes met twee verschillende bloemenzaadmengsels. Van elke soort, ‘bloemenakker’ en ‘bloemenweide’ zijn 10.000 zakjes beschikbaar. Vorig jaar deelde de Provincie 5.000 gratis zakjes uit van elke soort.

Bestellen

De mengsels werden door het provinciebestuur in samenwerking met Inagro vzw, het onderzoeks- en adviesbureau voor land- & tuinbouw, ontwikkeld en kunnen besteld worden via de website (www.west-vlaanderen.be/bijen) of via het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (0800 20 021 of provincie@west-vlaanderen.be). Ze zijn ook beschikbaar aan de balies van de bezoekerscentra van de provinciale domeinen Lippensgoed-Bulskampveld, De Gavers, De Palingbeek en het Zwin Natuurcentrum en het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis. Per persoon kan maximaal één zakje per bloemenmengsel besteld/afgehaald worden.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier