Provincie bouwt haar Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij flink uit

Redactie KW

De provincieraad zet het licht op groen voor een nieuwe beheersovereenkomst tussen de provincie West-Vlaanderen en de POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij). Hierdoor wordt de POM structureel versterkt en uitgebouwd tot hét beleidsondersteunend orgaan van de provincie op het vlak van de economie. Voor deze operatie maakt de provincie dit jaar 3,5 miljoen euro vrij, volgend jaar 4,2 miljoen.

De nieuwe POM zal zich inhoudelijk concentreren op de materiële en immateriële ondersteuning van het ondernemerschap in onze provincie, op innovatie in de technologie, logistiek en duurzaamheid. “De POM wordt voortaan het centrale aanspreekpunt voor de West-Vlaamse onderneming voor wat betreft alle provinciale initiatieven die hen ten goede komen, zoals de exploitatie van bedrijvencentra, doorgangsgebouwen en ondernemerscentra voor startende bedrijven”, verduidelijkt gedeputeerde Marleen Decraene. “Maar ook voor de ontwikkeling van kenniscentra die de KMO’s kunnen versterken, het bundelen van goederenstromen via gezamenlijk transport, en het versterken van maatschappelijk verantwoord ondernemen door bijvoorbeeld gerichte initiatieven op het vlak van energie, duurzaam bouwen of waterverbruik is de POM voortaan de aangewezen partner”.

De huidige dienst Economie van de provincie wordt herleid tot een orgaan dat zich zal toeleggen op de algemene relaties en taakstellingen voor de bevoegdheden Economie, Landbouw en Visserij, en Toerisme en Recreatie van de provincie. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier