Provincie betreurt misplaatste aprilgrap over vrijstelling provinciebelasting in weekblad Tips

Redactie KW

De deputatie van onze provincie betreurt ten zeerste het artikel ‘Geniet mee van de provinciale belastingssprong’ in het weekblad Tips van deze week. In dat artikel laat het weekblad uitschijnen dat de provincie een eenmalige vrijstelling zou toekennen aan 1.000 gezinnen die een e-mail sturen naar het provinciaal informatiecentrum Tolhuis. 150 lezers lieten zich al misleiden.

De provincie distantieert zich dan ook uitdrukkelijk van deze misplaatste aprilgrap. “Deze actie beschadigt het imago van de provincie en bezwaart de dagdagelijkse werking, wat een verspilling van het provinciale belastinggeld betekent”, aldus de deputatie.

Op woensdag 28 maart lieten zich al meer dan 150 lezers misleiden door het artikel. Het provinciaal informatiecentrum Tolhuis en de dienst Belastingen verwachten nog heel wat meer telefoons en mails hierover.

Belangrijke bron van inkomsten

De provincie zal een rechtzetting eisen in het weekblad Tips. “De provinciebelastingen zijn een belangrijke bron van inkomsten voor de werking van het provinciebestuur en het provinciebestuur gaat niet lichtzinnig om met de bijdrage van elke West-Vlaming. Een vrijstelling toekennen op basis van een loting, zou getuigen van onbehoorlijk bestuur”, klinkt het in een mededeling. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier