Provinciale tuinbouwschool zorgt voor bloemen bij eedaflegging Koning Filip

Redactie KW

De West-Vlaamse Provinciale Tuinbouwschool (PTI) uit Kortrijk en de Luikse Provinciale Tuinbouwschool uit La Reid zullen instaan voor de bloemdecoratie bij de eedaflegging van Koning Filip zondag.

Het PTI neemt de inkom, de inkomhal, de benedenverdieping en de trappen van het Federaal Parlement voor haar rekening. Ook de tafel met het Gulden Boek en de boeketten voor de drie Koninginnen (Mathilde, Paola en Fabiola) worden door het PTI voorzien.

Het ontwerp voor de decoratie komt van Fred Verhaeghe, leerkracht aan de Provinciale Tuinbouwschool in Kortrijk. Voor de uitvoering ervan staat een floristiek team van 14 leerkrachten en leerlingen in. De opbouw gaat morgen van start.

Driekleur

Bij de decoratie wordt vooral met de Belgische driekleur (zwart, geel en rood) gewerkt. Gele, rode rozen en germini vormen de rode draad bij bloemstukken tot 10 meter lang. Er wordt ook een Belgische vlag uitgewerkt. Bij de boeketten voor de Koninginnen werd in afspraak met vertegenwoordigers van Kamer en Senaat voor wit en groen gekozen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier