Provinciale laureaten van Vlaamse Houtproef in de bloemetjes

Redactie KW

Vrijdagavond maakte de West-Vlaamse Confederatie Bouw Schrijnwerk de negen provinciale laureaten van de Vlaamse Houtproef bekend in cultuurcentrum Het Perron in Ieper.

Laureaten in de afdeling BUSO waren Arno Huylebroeck uit Assenede van Vrije School Haverlo Assebroek op de eerste plaats, gevolgd door Glenn Benault uit Watou van De Ast in Poperinge en Guillermo Lozie uit Zonnebeke van dezelfde school. Bij de laureaten BSO kaapte Kenzo Colpaert uit Aalter (VTI Brugge) de eerste plaats weg, voor Glenn Herman uit Ieper (VTI Ieper) en Davy Vandenberghe uit Veurne (VTI Veurne). In de afdeling TSO won Brent Bonte uit Wervik, gevolgd door Tibo Sissau uit Langemark en Michiel Ingelbeen uit Ieper. De drie jongeren lopen school in VTI Ieper.

De vijf beste leerlingen van elke afdeling dingen ook mee naar de prijs van de Vlaamse laureaat die op 7 juni wordt bekendgemaakt. Aan de wedstrijd namen 230 West-Vlaamse jongeren uit het secundaire onderwijs deel. Elke leerling had één dag de tijd om een opgelegd werkstuk in massief hout te maken. Een jury beoordeelde alles en liet weten dat 82 leerlingen minstens 70% scoorden.

(JE/GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier