Protocolakkoord bij Olivier Beton in Rumbeke

Redactie KW

Bij betoncentrale Olivier Beton in Rumbeke hebben vakbonden en directie maandag een protocolakkoord bereikt. Dat zegt de christelijke vakbond ACV. Het akkoord is door de arbeiders en bedienden unaniem goedgekeurd. De betoncentrale kondigde halfweg september aan dat ze tegen eind 2011 de productie op de site wil stoppen. Er werken 19 arbeiders en 3 bedienden.

Olivier Beton behoort tot de Ierse bouwmaterialengroep CRH. Er worden voornamelijk prefabkelders, regenwaterputten, waterzuiveringsstations, mazouttanks en smeerputten geproduceerd.

De directie nam de beslissing om de productie op de site te sluiten omwille van de dalende omzet, een gevolg van de dalende markt in de residentiële woningbouw, de weinig rooskleurige vooruitzichten en het verouderde productie-apparaat, dat serieuze investeringen noodzakelijk maakt.

Akkoord

In het protocolakkoord zijn bovenop de wettelijke en enkele sectorale bepalingen een sluitingspremie volgens anciënniteit, een verbrekingsvergoeding, outplacement en een bijkomende forfaitaire afdankingsvergoeding opgenomen. Tot het einde van het jaar krijgen de werknemers ook een inkomenszekerheid.

Motivatie

Om de motivatie op peil te houden is er een aanmoedigingspremie voorzien en is een procedure voor vrijwillig vertrekkers voorzien. Met het bereiken van het protocolakkoord is de procedure in het kader van de wet Renault afgesloten. Het protocolakkoord zal op 3 oktober in de nodige cao’s gegoten en ondertekend worden.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier