Protestactie tegen verkaveling groenzone

Het protest tegen de verkaveling van De Brakke Grond groeit aan
Redactie KW

In Koekelare protesteerden bewoners van de wijk de Brakke Grond en het actiecomité gisteravond tegen het plan van het gemeentebestuur om een stukje openbaar groen te verkavelen. Het parkje met een sport en speelveldje is een meerwaarde voor de buurt. Maar nu zijn er plannen om de groenzone op te offeren voor de bouw van betaalbare woningen. Voor de gemeenteraad kwamen een 80 tal mensen die tegen het plan zijn op straat.

Volgens het gemeentebestuur is dit parkje tussen twee woonwijken de ideale plek om 15 betaalbare woningen te bouwen. Dat betekent dat een uniek stukje natuur en een veilige speelplek voor de kinderen zou worden opgeofferd. Het actiecomité verzet zich tegen dat plan.

“Het is een reëel gevaar dat het zou verdwijnen,” weet Ronny Vanrijssel van het actiecomité De Brakke Grond. “Aangezien dat de gemeente stipuleert dat ze goedkope bouwgrond wil aanbieden aan de bevolking van Koekelare. We zijn daar niet tegen maar er liggen nog genoeg kavels en andere domeinen die kunnen aangesneden worden. Dat moet behouden blijven.”

De actie loopt al een poosje. Intussen verzamelde het comité voldoende handtekeningen om voor de gemeenteraad te pleiten om het stukje groen in hun wijk te sparen. Maar volgens de Koekelaarse burgemeester is er nog niets beslist.

” We hebben ook het advies gevraag van de GEKRO, dat is de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening,” zegt burgemeester Patrick Lansens. “Dat was negatief. Dat telt eigenlijk om dat parkje voorlopig onaangeroerd te laten liggen en op een andere manier te proberen grond op de markt te krijgen door het invoeren van een belasting op onbebouwde percelen. Momenteel is het schepencollege zich daarover aan het beraden. “

Het gemeentebestuur belooft om nog voor het einde van het jaar de knoop door te hakken in het dossier van de Brakke Grond verkaveling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier